Vitajte na stránke cheese-shop.sk

Vitajte na stránke cheese-shop.sk

Vitajte na stránke cheese-shop.sk

Vitajte na stránke cheese-shop.sk

Vitajte na stránke cheese-shop.sk

Recepty

Špagety s cesnakom, mätou a olivami

Potrebujeme:

  • 90 ml extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku nasekaného najemno
  • filiet z ančovičiek
  • 2 lyžice čerstvej mäty nasekanej najemno
  • 4 lyžice petržlenovej vňate nasekanej najemno
  • 500 g špagiet
  • soľ
  • 2 lyžice kapár
  • 12 väčších čiernych olív nakrájaných nahrubo

Postup:

Vo väčšej panvici rozohrejeme na strednom plameni olej. Pridáme cesnak a restujeme 2-3 minúty dozlatista.

Pridáme ančovičky a restujeme na miernom plameni – filety pri tom rozotierame vareškou, pokiaľ sa v oleji nerozpustia, teda asi 5 minút.

Odstavíme z platne a pridáme mätu a petržlenovú vňať.

Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode, pokiaľ nie sú al dente.

Hotové cestoviny necháme odkvapkať a vložíme ich do omáčky. Posypeme kaparmi a olivami, dobre premiešame a podávame teplé.

Špagety po sicílsky

Potrebujeme:

  • 1/4 šálky (60 ml) extra panenského olivového oleja
  • 1 menšia cibuľa nasekaná najemno
  • 1 strúčik cesnaku, ľahko nadrvený, ale v celku
  • 1 kg zrelých rajčín, olúpaných a nasekaných najemno
  • 12 lístkov čerstvej bazalky natrhaných na kúsky
  • 1 štipka čerstvého oregana nasekaná najemno
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 šálka (100 g) čiernych olív
  • 2 lyžice kapár
  • 500 g špagiet
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Olej rozohrejeme vo väčšej panvici na strednom plameni. Pridáme cibuľu a cesnak a restujeme asi 2-3 minúty dozlatista.

Vmiešame rajčiny, bazalku a oregano. Osolíme a okoreníme. Na miernom plameni varíme 5 minút. Pridáme olivy a kapary. Varíme asi 10-15 minút, pokým sa rajčiny nezačnú rozpadať. Potom vyberieme cesnak.

Cestoviny varíme v osolenej vriacej vode pokiaľ nie sú al dente. Necháme ich odkvapkať a vložíme ich k omáčke. Dobre premiešame. Odzdobíme petržlenovou vňaťou a podávame teplé.

Špagety s tuniakom

Potrebujeme:

  • 500 g špagiet
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku nasekané najemno
  • ½ lyžičky cukru
  • 2 lyžice čerstvého koriandru nasekaného najemno
  • 1 rozdrvená sušená chilli paprička
  • 500 g rozpolených cherry rajčín
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 400 g odkvapkaného konzervovaného tuniaka

Postup:

Cestoviny varíme v osolenej vriacej vode pokiaľ nie sú al dente.

Medzitým rozohrejeme vo väčšej panvici na strednom plameni olej. Pridáme cesnak, cukor, koriander a chilli papričku a restujeme 2-3 minúty, pokiaľ cesnak nezozlatne.

Pridáme rajčiny, osolíme a varíme na miernom plameni 5 minút. Nakoniec pridáme kúsky tuniaka, dobre premiešame a odstavíme z platne.

Špagety s maslom a píniovými orieškami

Potrebujeme:

  • 500 g špagiet
  • 125 g masla
  • 100 g píniových orieškov
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate nasekanej najemno
  • soľ a nahrubo mleté čierne korenie
  • nastrúhaný tvrdý syr Kietasis

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode, pokiaľ nie sú al dente.

Medzitým rozohrejeme v panvici pri vysokej teplote maslo, pokiaľ sa vzniknutá pena nesfarbí dohneda. Odstavíme z platne.

Píniové oriešky pražíme v panvici so silným dnom na strednom plameni asi 3-4 minúty. Panvicu pritom občas zastrasieme.

Hotové cestoviny necháme odkvapkať a vložíme ich do väčšej misky. Prelejeme ich rozohriatym maslom. Pridáme píniové oriešky, petržlenovú vňať a dôkladne okoreníme. Posypeme syrom a podávame teplé.

Špagety s čiernymi olivami a ančovičkami

Potrebujeme:

  • 1/3 šálky (90 ml) extra panenského olivového oleja
  • 1 červená cibuľa nasekaná najemno
  • 1-2 rozdrtené sušené chilli papričky
  • 3 strúčiky cesnaku nasekané najemno
  • filety z ančovičiek
  • 750 g rajčín olúpaných a nasekaných najemno
  • 1 šálka čiernych olív (100 g)
  • 1 lyžica kapár
  • 500 g špagiet
  • soľ
  • 1 lyžica čerstvého petržlenu nasekaného najemno

Postup:

Olej rozohrejeme vo väčšej panvici na strednom plameni. Pridáme cibuľu a chilli papričku a restujeme 3-4 minúty domäkka. Pridáme cesnak a ančovičky a restujeme na miernom plameni. Ančovičky pritom rozmačkávame vidličkou asi 5 minút, pokiaľ sa nerozpustia v oleji. Vmiešame rajčiny a na miernom plameni varíme 15 minút. Potom pridáme olivy  a nasekané kapary a varíme ďalších 5 minút. Medzitým uvaríme cestoviny, aby boli al dente.  Hotové cestoviny necháme odkvapkať a pridáme ich do omáčky. Posypeme petržlenom, dobre premiešame a podávame teplé.

Špagety s olivami

Potrebujeme:

  • 500 g špagiet
  • 1/2 šálky (125 ml) extra panenského olivového oleja
  • kôra z 2 citrónov nakrájaná na veľmi jemné prúžky
  • čerstvo vytlačená šťava z 2 citrónov
  • 150 g čiernych olív nakrájaných na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku nasekané najemno
  • 15 menších lístkov čerstvej bazalky
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup:

Cestoviny varíme v osolenej vriacej vode pokiaľ nie sú al dente.

Medzitým rozmixujeme kôru a šťavu, čierne olivy, cesnak a bazalku. Dochutíme soľou a korením.

Hotové cestoviny necháme odkvapkať a vložíme ich do pripravenej omáčky. Dobre premiešame, podávame teplé.